König Jerlmyr (M): Regeringen måste pressa Rumänien att ta ansvar för sina medborgare

Anna König JerlmyrRegeringen kommer i morgon, genom socialförsäkringsminister Åsa Regnér, att träffa den rumänske ministern för arbete, familj, socialt skydd och äldre.

Många av de tiggare som sitter på Stockholms gator kommer från Rumänien och flera av dessa vittnar om att de förhållanden de har lämnat efter sig i sitt hemland är fruktansvärda.

- Grundproblematiken bottnar i att många är utsatta i Rumänien, att korruption hindrar utsatta att få vård, att fler behöver få tillgång till mark, bostäder och utbildning. Jag kräver att regeringen ökar pressen på Rumänien att ta ansvar för sina medborgare, säger Anna König Jerlmyr (M).

– Kommuner har ett ansvar i det akuta skedet, men det löser inte problemet. Situationen som vi ser i dag är oacceptabel. För att vi ska kunna nå en långsiktig lösning måste den svenska regeringen ta ett större ansvar i frågan, avslutar Anna König Jerlmyr (M).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>