Moderaterna vill bevara Astoriaflygeln

Joakim Larsson (M)För Moderaterna är det viktigt att vi tar hand om det historiska Stockholm, dess kulturvärden och vackra stadsmiljö. Vi värnar stenstaden och dess äldre bebyggelse.

Samtidigt är det viktigt att vi också ser till det som gör Stockholm till Stockholm, stadens gröna och blå värden. Staden växer som aldrig förr och inte sedan 70-talet har det byggts så många nya bostäder. Med Alliansen i majoritet färdigställdes närmare 39 000 nya bostäder 2006 – 2014. Den höga byggtakten behöver fortsätta, och helst öka. Men det måste göras med respekt till det gamla och till det gröna. Vår målsättning är att bygga 140 000 nya bostäder till 2030. Därför har vi också tagit fram en utredning som visar på att det är fullt möjligt utan att ta mer än sju promille värdefull grönyta i anspråk. Och utan att lägga ned Bromma flygplats. Rapporten heter Bostadspotential i Stockholm och finns att läsa här.

Förra våren drog vi ut ärendet om kvarteret Riddaren från stadsbyggsnämndens lista. På torsdag kommer ärendet upp igen, efter att vänstermajoriteten bordlade det på förra nämnden. Vi kan inte se att något som motiverar en rivning framför ett bevarande av byggnaden har tillförts ärendet i sak. Genom det underlag som finns framtaget framgår det inte tydligt att den del som vetter mot Sofi Almquists Plats är i så dåligt skick att en rivning kan motiveras. Därför kommer Moderaterna efter noga övervägande att rösta nej till förslaget i stadsbyggnadsnämnden på torsdag.

Artikel i Östermalmsnytt

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>