​König Jerlmyr (M): Majoritetens sänkta bostadsmål är skadligt för Stockholm

Anna König JerlmyrUnder alliansens tid uppnådde vi den högsta byggtakten i Stockholm sedan 1970-talet. En fortsatt hög byggtakt är nödvändigt för att människor ska kunna bosätta sig i Stockholm och för en bättre tillväxt.

Samtidigt som fler än någonsin står i bostadskö i Stockholm så sänker vänstermajoriteten målet för bostadsbyggandet.

- Det är olyckligt att vänstermajoriteten nu sänker bostadsambitionerna. Det är i ett läge där Stockholm växer så det knakar och är i stort behov av fler bostäder. säger Anna König Jerlmyr, oppositionsborgarråd och gruppledare (M).

– Moderaterna vill bygga minst 10 000 bostäder per år denna mandatperiod, majoriteten vill inte ens bygga 7 000 bostäder per år. För att värna Stockholms tillväxt, och människors rätt till bostad, krävs en ambitionshöjning i bostadsbyggandet, avslutar Anna König Jerlmyr (M).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>