​Dennis Wedin (M) Inför en kontinuitetsbonus inom hemtjänsten

Dennis Wedin

Dennis Wedin

Stockholm stad ska ta ansvar för en hemtjänst med hög kvalitet. En viktig förutsättning för detta är att satsa på kontinuitet och låta äldre träffa samma personal vid besök. Moderaterna föreslår därför en särskild bonus för hemtjänst som satsar på kontinuitet. Att införa en kontinuitetsbonus kan öka incitamenteten för hemtjänstaktörer att schemalägga sin personal på ett sätt där samma personal arbetar med samma geografiska områden.

– Kontinuitet i hemtjänsten är viktigt för att skapa trygghet och tillit hos äldre. Det kan också hjälpa personalen att identifiera om exempelvis vårdbehovet har förändras. Moderaterna föreslår därför att införa en särskild bonus för hemtjänst som satsar på att samma personal gör återkommande besök hos de äldre, säger Dennis Wedin (M), gruppledare i äldrenämnden.

– Det nya äldreborgarrådet från Vänsterpartiet verkar endast vilja ha färre hemtjänstverksamheter. Det är att sätta en ofräch ideologi framför fokus på förslag för att höja kvalitén. Därför hoppas vi att Moderaternas förslag om att införa en särskild bonus för hemtjänst som satsar på kontinuitet antas, säger Dennis Wedin (M), gruppledare i äldrenämnden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>