Positiva skolexempel uppmärksammas

I dag besökte vi Rålambshovsskolan, en kommunal grundskola (6-9) i Stockholm som lyckades  få alla elever som gick ut nian förra året behöriga till gymnasiet. För att visa vår uppskattning hade vi med oss tårta som tack för deras insatser.

IMG_0089

Rektor Gunilla Olsson tillsammans med biträdande rektorerna Eva Andersson (tv) och Jenny Johansson (th)

Nyckeln bakom framgången är enligt skolan själva dels deras medvetna arbete med elevhälsa och bra studie- och yrkesvägledare och dels skolans särskilda teknikfokus. Genom att skolledningen tar en aktiv roll i elevhälsoarbetet, där regelbundna uppföljningar genomförs, så har de bra koll på elever som behöver hjälp och stöd samtidigt som de har goda redskap för att agera om det behövs.

En annan viktig faktor som skolan själva framhåller som en del i det lyckade arbetet är att de sedan 2013 är en diplomerad teknikskola. Det innebär att skolan har genomgått Tekniklyftet, ett fortbildningsprojekt, på Vetenskapens hus och att teknikämnena genomsyrar hela skolans arbete.

IMG_0092

Cecilia tillsammans med skolledningen för Rålambshovsskolan

 

Det var ett mycket inspirerande besök och vi hoppas att Rålambshovsskolan ska bli en förebild för andra skolor som väljer att följa efter. Vårt mål är att alla elever ska lämna grundskolan med gymnasiebehörighet och att alla skolor får de verktyg som behövs för att kunna hjälpa alla elever att nå det målet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>