Besök på Telge Tillväxt

IMG_0397För att lära och se hur andra kommuner möter utmaningar med unga vuxna som står utanför arbetsmarknaden besökte Johanna Sjö, vice ordförande i Arbetsmarknadsnämnden och Angelica Karlsson, borgarrådssekreterare, i dag Södertälje och Telje Tillväxt. VD Ewert Sjöstrand ritade och berättade hur strukturerna såg ut, och vari utmaningarna låg.

- Det är tydligt att många som hamnat utanför har kraft och förmåga att finnas på den vanliga arbetsmarknaden men att avbruten skolgång och andra utmaningar lett dem snett. Därför är det viktigt med verksamheter som för dem tillbaka till Svenssonlivet. När det gäller HUR det ska ske är det viktigt att prestigelöst se vad som fungerat och därför är det bra att göra studiebesök även utanför stadens gränser.

IMG_0396Telge Tillväxt fokuserar på motiverande arbete och arbetspraktik och fungerar som en brygga till den ordinarie arbetsmarknaden för den som varit borta eller aldrig kommit in. Genom att ta varje individ framåt steg för steg, i en som längst ett år lång process, höjs motivationen och anknytning till arbetsmarknaden skapas. Som alla överbryggande verksamheter pekar Telge Tillväxt på bekymmer med stuprörstänkande inom olika organisationer men också på vilken potential det finns i den grupp som hamnat utanför. Med ett resultat på 70 procent vidare till studier eller arbete ligger Telge Tillväxt bra till, men mer finns att göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>