Majoriteten sviker löftet om mindre barngrupper

När vänstermajoriteten i höstas presenterade sin budget fanns det storslagna löften om satsningar på mindre barngrupper i förskolan. Detta var också en av anledningarna till att majoriteten höjde skatten med nästan 800 miljoner per år. Nu ser vi tvärtom att utvecklingen går åt helt motsatt håll. Vänstermajoriteten har svikit sina löften och nu växer istället barngrupperna i Hägersten-Liljeholmen.

I flera stadsdelar har målen för barngruppernas storlek höjts och i Hägersten-Liljeholmen vittnar förskolor om att de till hösten kommer att behöva ta in 4-5 barn extra per grupp. Detta eftersom budgeten blivit mindre och att man inte tagit höjt för kostnaderna som mindre grupper innebär.

Till skillnad från vänstermajoriteten har minskade barngrupper tillsammans med barnomsorgsgarantin varit prioriterade frågor för Moderaterna och Alliansen. Under våra åtta år vid makten lyckades vi minskade barngruppernas storlek i snitt med drygt två barn per grupp samtidigt som vi också uppfyllde barnomsorgsgarantin.

Vi är bekymrade över den utveckling som nu sker och finner det väldigt problematiskt att vänstermajoriteten inte klarar av att hålla storleken på barngrupperna nere. Det är många föräldrar som delar vår oro över att grupperna blir allt större. Vi vill därför ha besked av Karin Wanngård vilka åtgärder hon avser att vidta för att bryta utvecklingen.

Anna König Jerlmyr (M)
Gruppledare och oppositionsborgarråd

Lars Svärd (M)
Gruppledare Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>