Skapa en permanent fiskmarknad vid Nya Slussen

Sedan ett par år har ett försök med en fiskmarknad prövats i Stockholm, en verksamhet som uppskattats mycket av både stockholmare och besökare. Olika framtida placeringar har diskuterats, och det är hög tid att nu finna en permanent lösning. Historiskt sett har det exempelvis funnits en fiskmarknad vid Slussen, dit fiskare från skärgården kom för att sälja sin fisk till Stockholmarna.

I måndags intervjuades jag av ABC om förslaget att skapa en permanent plats för en kommersiell aktör att driva fiskmarknad vid Nya Slussen. Tyvärr blev inslaget väl kort, och det framgick därför inte att jag föreslår att staden bör hitta en plats inom de framtida handelsytorna vid Nya Slussen, inte vid Kornhamnstorg.

Idéer om en permanent fiskmarknad i Stockholm har som sagt funnits tidigare, exempelvis har Centerpartiet i landstinget drivit på om det. När nu Slussen ska byggas om har vi en unik möjlighet att göra verklighet av dessa idéer, och skapa plats för en större permanent fiskmarknad mitt i Stockholm. På så vis får vi en koppling till historien genom en verksamhet som jag är övertygad om skulle uppskattas av såväl stockholmare som besökare.

Jag har skrivit en motion om förslaget, som jag hoppas även kan uppskattas av den nya majoriteten i Stockholm. Klicka på länken nedan för att läsa motionen som pdf.

Motion Fiskmarknad vid Slussen

/ Joakim Larsson, oppositionsborgarråd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>