Anna König Jerlmyr (M) i SVT angående Bromma flygplats

Anna König Jerlmyr kommenterar idag på SVT angående gotlänningarnas oro över planerna på att lägga ned Bromma flygplats och tackade även ja till Region Gotlands inbjudan om diskussion kring Bromma.

– Bromma flygplats är större än Stockholm, det handlar om hela Sveriges tillväxt och möjligheter till jobb. Att lägga ner Bromma slår mot hela landets tillväxt, säger Anna König Jerlmyr, moderat oppositionsborgarråd.

Efter valet i höstas sade den nya majoriteten i stadshuset att man ska jobba för att lägga ner Bromma flygplats, förutsatt att jobb och utveckling inte försämras, istället vill de bygga bostäder där. Ett beslut som väckte oro på många håll i landet. Och nu vill de gotländska politikerna träffa sina Stockholmskollegor för att förmå dem att behålla flygplatsen, eftersom gotlänningarna anser att det inte räcker med bara Arlanda.

Se SVT:s inslag här angående Bromma flygplats

AKJ bild

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>