König Jerlmyr (M): R​egeringen bör utreda att frånta pass vid misstanke om deltagande i krigsresa

Vänstermajoriteten i Stockholms stad beslutade i tisdags om en strategi mot våldsbejakande extremism där man premierar de personer som deltar i krigsresor genom att ge dem en gräddfil in till bostads- som arbetsmarknadsinsatser. Det sänder helt fel signaler. Vi behöver förebyggande insatser samtidigt ska det finnas tydliga konsekvenser för de personer som begår brott.

– Unga ska inte premieras genom förtur till stadens sociala insatser som föreslås av majoriteten. Vi behöver istället ett långsiktigt arbete för att stärka Sveriges förmåga att hantera de nya hoten. Vi ser att allt fler unga personer runtom i Sverige rekryteras av terrororganisationer, det ser vi även i Stockholm. Det är hög tid att Sverige tar detta på allvar och börjar använda effektivare verktyg för att förhindra att människor ansluter sig till terroristgrupper och deltar i krigsresor. Av den anledningen föreslår jag att säkerhetspolisen ges möjlighet att kunna frånta pass vid misstanke om krigsresor, säger Anna König Jerlmyr (M) oppositionsborgarråd Stockholm stad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>