Nya Slussen kan fördyras ytterligare

Majoriteten lägger idag ett förslag om Nya Slussen som ger tydliga signaler om att projektet kommer fortsatt försenas och fördyras. vänstermajoriteten har hittills försenat Nya Slussen med ett år, med extra kostnader på 400 miljoner kronor som följd. Nu har även Socialdemokraterna ifrågasatt de planerade byggnaderna, vilket kan riskera upp till 760 miljoner kronor i uteblivna försäljningsintäkter av byggrätter.

– Hanteringen av Nya Slussen från vänstermajoriteten är djupt oroväckande. På grund av vänstermajoritetens oenighet i frågan har Nya Slussen hittills kostat skattebetalarna 400 miljoner kronor på ett år och nu fortsätter kostnaderna att skjuta i höjden. Socialdemokraterna har flaggat för att slopa de planerade byggnaderna vid Slussen, vilket kommer att innebära att Vänstermajoriteten sedan valet lyckats fördyra Nya Slussen med 1,16 miljarder kronor. Hanteringen av Slussen är nu under all kritik. Till sist är det skattebetalarna som får stå för notan när majoriteten inte kan komma överens, säger Joakim Larsson (M) oppositionsborgarråd Stockholm stad

– Det är också almerande om antalet bilrörelser begränsas från 30000 till 20000 per dygn, vilket kan framkalla framkomlighetsproblem. Detta inte minst med tanke på prognoserna för befolkningsökningen i Nacka och Värmdö. Det är viktigt att minimerar biltrafiken i innerstaden, och satsar på framkomligheten för stadsbussar, cyklister och fotgängare. Men vi kan inte riskera att hamna i en situation där vi redan om några år har trafikstockningar vid Nya Slussen på grund av att antalet fordonsrörelser per dygn begränsats i allt för hastig takt, säger Joakim Larsson (M) oppositionsborgarråd Stockholm stad

Joakim Larsson (M)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>