Johanna Sjö, vice ordförande i Arbersmarknadsnämnden, besökte under måndagen Komvuxcentrum.

Komvuxcentrum Stockholm erbjuder en samlad service för vuxna som vill börja studera. De ansvarar för central antagning till all grundläggande och gymnasial komvuxutbildning i staden.

För den som är folkbokförd i Stockholms stad erbjuder de;

• Information om kurser, studieformer och skolor

• Studie- och yrkesvägledning inför studier

• Nivåtester i engelska, matematik och svenska/svenska som andraspråk

• Central antagning

• Utskrift av betygsdokument

• Sammanställning och utfärdande av gymnasieexamen/slutbetyg

Det är högt och lågt i kundtjänst på Hornsgatan 124 – allt från uzbekiska veterinärer till söderkisar som behöver komplettera gymnasiematten.

Just kundtjänst och deras kundnöjdhet har varit ett utvecklingsområde, och svarstiderna har gått ner, en mycket större andel samtal besvaras och svaren når i huvudsak fram inom utlovade 48 timmar. Detta är givetvis oerhört viktigt för en portal som Komvuxcentrum.

En utmaning som kommer finnas med lång tid framöver är transparensen – det är ingen lätt uppgift att förklara varför likvärdiga ansökningar behandlas olika beroende på när på året ansökan kommer – men det är den rödgrönrosa majoritetens ansvar. Politiken måste ge riktlinjer, mål och medel och måste ge detta med tydlighet, avslutar Johanna Sjö.

Väx med vux

johanna blogg 2

Johanna blogg

testsal för nivågruppering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>