​Välkomna men otillräckliga steg mot illegala boplatser

Regeringen aviserade idag att de utreder förändrad lagstiftning för att komma åt illegala boplatser och människohandel bland EU-medborgare. Ett krav som Moderaterna i Stockholms stad under lång tid drivit

-Jag välkomnar att regeringen äntligen tydliggör att lika regler gäller för alla. Att regeringen nu går Moderaterna till mötes när det rör att det ska bli enklare att avhysa är också positivt, säger Anna König Jerlmyr oppositionsborgarråd i Stockholms stad

-Däremot saknar jag de konkreta verktygen hur kommunerna ska kunna agera vid avhysningar. Idag klarar inte polisen uppdraget och de nya direktiven till utredningar saknar de nödvändiga medel för att kunna upprätthålla ordningslagen. De förändringar som Morgan Johansson presenterar idag kommer inte att göra någon skillnad i praktiken, säger Anna König Jerlmyr oppositionsborgarråd i Stockholms stad

Moderaterna vill se:

-Ordningsvakter som upprätthåller ordningslag och kommunal ordningsstadga med förlängd utbildning och ökade befogenheter jämfört med idag

-EU-toppmöte om mänskliga rättigheter

-Fler poliser i hela landet som har kompetens att arbeta uppsökande tillsammans med socialtjänst för att upptäcka misstänkt människohandel

Anna König Jerlmyr intervjuades även i Aftonbladet idag angående förslag om lokala ordningsvakter mer om detta kan du läsa här

150129_AnnaKonig_V2A2321

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>