Förbifarten viktig för Stockholms utveckling

Anna König Jerlmyr, oppostionsborgarråd och Torbjörn Rosdahl, landstingsråd skriver på SvD Brännpunkt om förbifarten och dess betydelse för Stockholm.

”Förbifarten behövs för att avlasta Essingeleden och klara kapaciteten i trafiksystemen i en region som växer med motsvarande två fullsatta SL-bussar varje dag. Den binder samman norra och södra Stockholm, vilket ger oss bättre möjligheter att bo, leva och verka i de olika delarna av vårt län. Dessutom är Förbifarten viktig för den ekonomiska utvecklingen och tillväxten genom att företag då lättare kan locka till sig personal från hela regionen samt leverera varor och tjänster utan att ständigt fastna i bilköer. Förutom detta erbjuder Förbifarten möjligheter till både en bättre kollektivtrafik med buss och bättre framkomlighet för biltrafiken. Både biltrafiken och kollektivtrafiken behövs i en allt större Stockholmsregion. ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>