Fler kommuner bör erbjuda senare skolstart

Anna Kinberg Batra, partiledare (M) och Anna König Jerlmyr oppositionsborgarråd(M) intervjuades i Aftonbladet angående M- förslag om att fler kommuner bör erbjuda senare skolstart så att familjernas livspussel ska fungera bättre.

Inför Moderaternas partistämma i oktober har en rad arbetsgrupper mejslat fram ny politik som partiet ska ta ställning till. En av grupperna leds av Stockholmspolitikern Anna König Jerlmyr och fokuserar på familjernas livspussel. Gruppen heter ”Ett modernt yrkesliv, ett tolerant och jämställt Sverige”.

Under våren har flera förslag presenterats. Det handlar bland annat om att man vill korta elevernas sommarlov, att pappor ska uppmuntras att vabba mer, hur den allmänna förskolan bör utökas samt en satsning på sommarskola.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>