Förskolan måste bli mer tillgänglig

Anna Kinberg Batra, Partiledare (M) och Anna König Jerlmyr, oppositionsborgarråd (M) skriver idag på aftonbladet om att förskolan måste bli mer tillgänglig

I samband med skolstarten är det dags för barn och unga att få möjligheten att lära sig något nytt och träffa nya och gamla kompisar. Det är också dags för många föräldrar att åka till jobbet igen och att försöka pussla ihop familjekalendern. Flera människor möter en stressfylld vardag där det ofta är svårt att få tiden att räcka till. Jobbmöten ska samsas med lämningar och dessutom ska det klämmas in träning, storhandling, städning och mitt i allt detta har förskolorna stängt för planering. Många längtar och försöker sträva efter en bättre balans mellan arbetsliv och familjeliv.

Moderaterna utvecklar vår politik för att bättre kunna möta detta, bland annat har en arbetsgrupp arbetat med dessa frågor. Ett Sverige som kan mer handlar om att skapa ökade möjligheter för både kvinnor och män att kombinera vardags- och familjeliv med arbete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>