Stockholms stad måste garantera tryggheten

Oviljan att avhysa olagliga boplatser leder till negativa konsekvenser för hela Stockholm, nu senast att en parklek tvingas hålla stängt, skriver Anna König Jerlmyr (M) i dagens samhälle.

Oviljan att avhysa olagliga boplatser leder till negativa konsekvenser för hela Stockholm, nu senast att en parklek tvingas hålla stängt, skriver Anna König Jerlmyr i dagens samhälle. Stockholms stad möter en allt större utmaning med fattiga EU-medborgare som bosätter sig på stadens gator, torg och parker. Det är utsatta människor som söker sig hit för att under en tid samla ihop pengar, ofta genom att tigga. Bakgrunden är att människor är fattiga, arbetslösa och saknar tillräcklig utbildning och inte sällan beror detta på brister som korruption och diskriminering i deras hemländer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>