Stockholms stad rasar i företagsklimat

Stockholms stad rasar i företagsklimat
I dag den 15 september presenterade Svenskt Näringsliv årets granskning av det lokala företagsklimatet. Siffrorna för Stockholmsregionen visar på en tydlig försämring, Stockholm har sjunkit från 22 till plats 48. Under Moderaternas tid vid makten i Stockholms stadshus så gjorde staden en resa från plats 132 år 2006 till plats 22 år 2014, en förbättring på hela 110 placeringar. Ett år har gått sedan den rödgrönrosa majoriteten kom till makten och redan är effekterna av deras politik tydliga för Stockholms företagsklimat.

– Stockholms ras i företagsrankning är tyvärr en logisk följd av den rödgrönrosa majoritetens politik. Vi har under året sett att majoriteten saknar en vision för att främja företag och jobb, hur majoriteten med ideologisk nit återkommunaliserar framstående välfärdsföretag vilket sprider oro bland de som har goda idéer eller vill investera i Stockholm, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>