Budgeten är Stockholmsfientlig

Anna König Jerlmyr skriver idag på SvD anågende regeringens stockholmsfientliga politik. Regeringens aviserade skatter tillsammans med den rödgrönsrosa majoritetens agerande i Stockholms stad slår hårt mot stockholmarna. Totalt är det ett ökade skatter på 12 miljarder för Stockholm. Det är en politik som reser trösklar och riskerar att skada Stockholms position som tillväxtmotor.

Redan den 1 augusti drabbades Sveriges unga av ett hårt slag när det blev dubbelt så dyrt att anställa. Redan efter en månad med den nya höga arbetsgivaravgiften tvingas bland annat restauranger och telemarketingföretag dra ner på personal. Men värst av allt är det för alla de ungdomar som nekas sitt första jobb eller tvingas lämna sitt arbete. Regeringens förslag om att fler ska betala statlig inkomstskatt drabbar också Stockholm särskilt hårt. Barnmorskor, lärare och poliser kommer från årsskiftet få högre marginalskatter, från 30 till 50 procent. Yrkesgrupper som redan lever med högre levnadsomkostnader jämfört med övriga landet då priser på mat, boende och aktiviteter är dyrare än i andra regioner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>