Studiebesök på Åsö Vuxengymnasium och Frans Schartaus Handelsinstitut

Johanna Sjö (M) och Ofelia Namazova (KD) besökte under fredagen Åsö Vuxengymnasium och Frans Schartaus Handelsinstitut.

Åsö är en av stadens egna KomVux och får väldigt goda omdömen från sina tidigare elever och som har hög lärarnärvaro och lärarledda lektioner och tillgång till matematek, där eleverna kan få stöd med matematik och hjälpa varandra samt studiefrämjande insatser som centrala inslag i verksamheten. Där får många den gymnasiebehörighet de behöver för att komma vidare till högre studier och få fler möjligheter in på arbetsmarknaden.

Frans Schartaus Handelsinstitut verkar för dem som kommit längre men som av olika anledningar vill komplettera sin erfarenhet med formell utbildning eller byta karriär.

Johanna, som är vice ordförande i Arbetsmarknadsnämnden,
”- Man bör hålla i minnet hur rörligheten på arbetsmarknaden kan underlättas- inte bara när det gäller in till det första jobbet utan också vidare i karriären för den som behöver konsolidera sin utbildning eller byta spår. Där tillför Frans Schartau en viktig dimension i arbetsmarknadspolitiken.”

Ofelia, som är Kristdemokraternas representant i Arbetsmarknadsnämnden;
”- Med en verksamhet som ger 9 av 10 som går ut direkt till jobb är Frans Schartau ingen vanlig skola, utan visar att det är ett engagerat institut med 150 års erfarenhet och förtroende. Det är en enorm tillgång för både studenterna och arbetsgivarna när utbildningen är skräddarsydd för att fylla luckor på arbetsmarknaden. Det ger nya möjligheter för såväl enskilda människor som arbetsgivare.

Sirpa Wahlberg Borström, rektor på Åsö vuxengymnasium berättar om verksamheten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>