Benjamin Dousa (M):Nya riktlinjer inte nog mot oskuldskontroller

I går (6/10) visades ett inslag i ”Kalla Fakta” där det framgick att kontroller för att säkerställa unga tjejers oskuld genomförs på flera platser i Sverige. En läkare i Rinkeby påstod sig ha gjort oskuldskontroller flera gånger förut och hänvisar till att hon förstod traditionerna. Det är helt oacceptabelt och förhoppningsvis återkallas läkarlegitimationen, rättsväsendet kopplas in och landstingen börjar jobba mer ingående med problematiken. Men det är viktigt att förstå att när de dolda kamerorna slutat rulla så består samma sunkiga syn på kvinnor i alltför många förorter. Detta skriver Benjamin Dousa, vice stadsdelsnämndsordförande (M) Rinkeby-Kista i Aftonbladet idag.

Benjamin D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>