Förbjudet med dubbdäck from årsskiftet

Vid årsskiftet blir det förbjudet att köra med dubbdäck även på Kungsgatan och Cecilia BrinckFleminggatan. Samtliga partier i stadshuset är eniga om att en dubbdäcksavgift är bättre än ett dubbdäcksförbud för att uppnå en bättre luftkvalitet i staden. Dock har den rödgröna regeringen sagt att de inte vill införa avgifter, så istället väljer den rödgrönrosa majoriteten att förbjuda dubbdäck. Detta kommer att leda till att andra gator i staden trafikeras hårdare.

– Vi vill inte ha fler förbudsgator. Majoriteten i Stadshuset borde istället lägga ned mycket energi på att övertala regeringen om att införa avgifter. Det är det vi alla vill ha, säger oppositionsborgarrådet Cecilia Brinck (M).

Läs mer om detta i DN Stockholm här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>