Lys upp Bagarmossen!

Anna König JerlmyrStockholm direkt skriver om att boenden i Bagarmossen anser att stadsdelen är ett stort mörkt hål i centrum och att de känner sig otrygga. En facebookgrupp ”Lys upp Bagarmossen” har startats för att få beslutsfattare att förstå att även Bagarmossens boende vill ha ett tryggt och säkert centrum med hjälp av god belysning. För oss är det en självklarhet att människor ska känna sig trygga och vi anser att upplysta offentliga miljöer är otroligt viktiga, därför lägger vi sju miljoner kr till trygghetssatsningar vid tunnelbanestationer, samt ytterligare tio miljoner kr på ett belysningsprogram för den offentliga miljön, Vi vill också att en app ska finnas där medborgare kan anmäla otrygga platser, när tillräckligt många anmälningar kommit in om en plats, skulle staden vara tvungen att reagera – inte en app för felanmälan.

– Det jag läste gjorde mig bekymrad. Det är den upplevda otryggheten som räknas. Medborgarnas signaler måste tas på allvar. Jag förstår inte hur de kan bemötas på det där sättet när de uttrycker sin oro, säger Anna König Jerlmyr i Stockholm direkt angående avsaknaden av belysningar i Bagarmossen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>