Nu hotas de värden som vi byggt våra fria samhällen utifrån

12003369_961643230545822_4998228477488013394_nBUDGETFULLMÄKTIGE 2016: Innan jag påbörjar mitt anförande om budgeten för 2016 så vill jag inleda med att världen har förändrats sedan vi sist sågs i den här församlingen, Fredagens terrordåd i Paris sätter allt i perspektiv. Nu hotas de värden som vi byggt upp våra fria samhällen utifrån, en ondsint sekt vill begränsa våra livsmönster, polarisera människor utifrån trosuppfattning, etnisk bakgrund och sexualitet. De friheter som vi åtnjuter och tar som självklart, är något som jihadisterna vill förgöra.

Men oavsett om det handlar om män som vill förbjuda kvinnor att i hederns namn få träffa vem de vill eller röra sig fritt i Stockholm, eller journalisters rätt till att få publicera det fria ordet, så måste vi stå upp för mänskliga värden och rättigheter och bekämpa de krafter, både i Stockholm, Sverige och resten av världen, som vill förminska och förtrycka våra liv.

Mot dem ska vi nu ta en tydlig kamp och vi ska göra det gemensamt med alla de goda krafter som verkar för ett fritt samhälle. Därför måste staden agera när organisationer som Fryshuset säger att det under hösten är många som rest från Stockholm för att delta i strider för IS. Vi inom Alliansen är beredda att ställa oss bakom ett blocköverskridande arbete, förutsatt att insatserna baseras på professionella bedömningar som förutsätter både preventiva och repressiva insatser. Men det är hög tid för majoriteten att gå från ord till handling i den här frågan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>