Den rödgrönrosa majoriteten försenar och stoppar bostadsbyggandet

Bostadsbyggande Stopp i Stockholm

Stockholm är en av Europas snabbast växande huvudstäder och utvecklingen behöver mötas av ökat bostadsbyggande och fler bostäder för alla Stockholmare, gamla som nya. Den rödgrönrosa majoriteten under Finansborgarrådet Karin Wanngårds (S) ledning har tyvärr misslyckas på punkt efter punkt.

Under dagens budgetdebatt i Stockholms stad har borgarrådet Joakim Larsson (M) tydliggjort skillnaderna mellan Moderaterna och den rödgrönrosa majoritetens bostadspolitik. Moderaterna och Alliansen överlämnade ett bostadsbyggande som hade den högsta takten sedan 70-talet samt en ekonomi i balans. Nu ser vi hur staden dels bygger upp ett skuldberg, dels försenar eller stoppar fler bostadsprojekt än de faktiskt startar nya.

Den rödgrönrosa majoriteten lånar 1 miljard kronor i månaden för att dem inte förmår att förvalta stadens ekonomi och bostadsbolag. Anledningen till att de rödgrönrosa kommer belåna stockholmarna med ca 70 miljarder kronor fram till 2018 är att de har ökat investeringsvolymerna, särskilt för stadens bostadsbolag, samtidigt som de har satt stopp för beståndsförsäljningar och ombildningar. Därmed gör staden inte de realisationsvinster, vilket vi gjorde under våra åtta år vid makten, som annars hade kunnat användas för investeringar.

Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad driver också en bostadspolitik som innebär att tusentals nya bostäder försenas. Faktum är att man i budgeten lägger fram fler förslag på platser att inte bygga bostäder på, än nya platser att faktiskt bygga bostäder på. Se gärna den bifogade kartan över alla bostadsprojekt som den rödgrönrosa majoriteten försenat eller stoppat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>