Ombyggnationer av Sturegallerian

Joakim Larsson moderat stadsbyggnadFastighetsägaren, Adia, planerar ombyggnationer för Sturegallerian. Tanken är att planerna ska påbörjas år 2017. Som förslaget är utformat för närvarande skulle det innebära oacceptabelt stora ingrepp i kvarteret, med rivning av bland annat Freys hyrverk. Omfattningen av åtgärdernas betydelse har visat sig vara betydligt större än vad som först framkom. Nu har förslaget precis varit på samråd och det är därför rätt läge att sätta ned foten kring vilka åtgärder som är rimliga, och vilka som inte är det.

– En utveckling av kvarteret är som helhet givetvis positivt och det finns ett antal förtjänster i förslaget. Bland annat att återställa och öppna upp marmorhallarna och att knyta ihop tunnelbanan med Sturegallerian. Vi skulle också gärna se fler nya bostäder, men inte mot Humlegårdsgatan där de kan komma i konflikt med nöjesetablissemanget. Ett bättre alternativ vore att se över möjligheten att ordna bostäder i det parkeringshus som föreslås rivas, säger oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (M).

Läs mer om ombyggnationerna av Sturegallerian i DN.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>