Rödgrönt svek mot seniorer

Dennis Wedin

Dennis Wedin

Åtta av tio hushåll får det sämre med regeringens politik, enligt finansdepartementets beräkningar. Många av dem är äldre. Den utlovade skattesänkningen som ska gynna de äldre äts helt upp av Magdalena Anderssons ökade kostnader riktade mot dem över 65 år.

Splittringen hos de rödgröna om vilka prioriteringar som behövs är uppenbar. Exempelvis i Stockholm stad har den rödgrönrosa majoriteten valt att inte höja taket för hemtjänstens maxtaxa för år 2016 och tvingas därför ta pengar från kvalitetssatsningar.

Samtidigt höjer Stockholm stad kommunalskatten vilket drabbar alla äldre. Ändå växer underskotten i äldreomsorgen och i stället för satsningar på kvalitet har pengarna använts för dyra återkommunaliseringar skriver Dennis Wedin, gruppledare i äldrenämnden i Stockholm stad tillsammans med Niklas Wykman, moderaternas skattepolitisk talesperson. Läs hela artikeln på Dagens Samhälle här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>