Den rödgrönrosa majoriteten sänker kraven för jourhem

Stadens politiker har nu bestämt att korta processen för att godkännas som jourhem, från 21 till 15–16 veckor. Familjer och enskilda som vill ta emot ett eller flera ensamkommande flyktingbarn för en kortare tid får ett tillfälligt godkännande som gäller maximalt tio månader. Det motsvarar den tid asylprocessen och sökande efter permanent boende beräknas ta.

– Jag förstår att socialtjänsten är väldigt pressad, men det är fel väg att gå att sänka kraven på vem som ska bli jourhem. Jag saknar barnperspektivet, det står ingenting i ärendet om konsekvenserna för de här extremt utsatta barnen om man sänker kraven, säger Andréa Ström i DN Stockholm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>