Den rödgrönrosa majoritetens lånefest…

1 miljard i månaden

Under årets näst sista budgetfullmäktige den 30 november ställde vi den rödgrönrosa majoriteten till svars för tertitalrapport 2, stadens officiella granskning, som visar att majoriteten endast når hälften av sina mål i budgeten för 2015 samt tvingas höja lånetaket.

Granskningen visar också ett underskott på cirka 150 miljoner kronor inom äldreomsorgen, individ- och familjeomsorgen och ekonomiskt bistånd. Sex av 14 stadsdelsnämnderna bedömer att de inte kommer att uppnå målen med en tillräcklig stor andel förskollärare av antalet anställda. Vilket riskerar leda till att barngrupperna i förskolan kommer att öka. Dessutom har sjukfrånvaron bland kommunens anställda i facknämnderna och stadsdelsnämnderna ökat, särskilt bland kvinnor. I bostadsbristens Stockholm har målen om bostadsbyggandet endast uppnåtts till en dryg sjättedel när en månad av året återstår.

Läs mer om gårdagens fullmäktige i Stockholmdirekt. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>