- Bygg 5 000 bostäder i Rinkeby, Tensta, Spånga och Bromsten

Den stora bostadsbristen i Stockholm ger längre kötider för hyresrätter. För tio år sedan behövde man stå ungefär tre år i Bostadsförmedlingens kö för att få en vanlig hyresrätt i Tensta eller Rinkeby. Nu har den genomsnittliga kötiden vuxit till över åtta år i Tensta och Rinkeby, och omkring tio år i Akalla och Husby skriver Mitti och frågade Joakim Larsson (M) om hur byggtakten ska öka även att  Moderaterna vill minska bostadsbristen och ta ett helhetsgrepp och bygga 5 000 bostäder i de ”mellanrum” som finns mellan Rinkeby, Tensta, Spånga och Bromsten.

– När vi hade makten ökade vi byggtakten i Stockholm till samma höga nivåer som på 1970-talet. Nu säger den rödgrönarosa majoriteten nej till alltför många bostadsprojekt. Den nuvarande majoriteten har gett de kommunala bostadsbolagen en gräddfil till nya markanvisningar och borde släppa in fler privata aktörer som vill bygga hyresrätter, säger Joakim Larsson.

Läs hela reportaget här.

 

Joakim Larsson 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>