En global, urban och långsiktigt hållbar stad behöver en fungerande infrastruktur

Anna König JerlmyrAnna König Jerlmyr skriver i DN Åsikt varför Österleden behövs i Stockholm, en av Europas snabbast växande städer. En växande stad kräver inte bara fler bostäder utan även en infrastruktur som går i takt med regionens utveckling. Det är därför Österleden spelar en central roll för att fortsätta utveckla Stockholms enorma potential, men också nödvändig för en större arbetsmarknadsregion som har stor betydelse för en bättre integration.

Österleden kommer att avlasta trafiken i innerstaden och förbättra framkomligheten för flera transportmedel så som cykel, kollektivtrafik och gångtrafikanter samt en förbättrad luftkvalitet i innerstaden. I en global, urban och långsiktigt hållbar stad finns det plats för alla transportmedel.

Läs hela artikeln här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>