Utredning om EU-medborgare välkomnar avhysningar

Idag, måndag den 1 februari överlämnade den nationella samordnaren för utsatta EU-medborgare, Martin Valfridsson, sin slutredovisning till barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér. Utredningen lyfter fram det komplexa i frågan som vikten av den fria rörligheten inom EU, utsattheten bland EU-medborgare samtidigt som att lagen ska vara lika för alla i Sverige. Medan regeringen tagit ett samlat grepp genom den nationella samordnarens utredning så har Stockholms stad misslycktas. För samtidigt som det är rekord i illegala boplatser i Stockholms stad så har den rödgrönsrosa majoriteten spruckit då Feministiskt initiativ hoppat av förhandlingarna.

Anna König Jerlmyr kommenterar utredningen och Moderaterna vill att den politiska majoriteten konsekvent avhyser de illegala boplatserna och att lokala vakter kan stå för avhysningen. Läs hela reportaget i DN och SVT.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>