Nyanlända måste utbildas i kvinnors rätt

Många nyanlända kommer från kulturer där det finns en utbredd hederskultur eller där kvinnor inte lever med jämställda villkor. Därför är det viktigt att garantera utbildning om hedersrelaterat våld och förtryck, skriver Anna König Jerlmyr (M).

Just nu visas filmen ”Suffragette” på svenska biografer. Filmen handlar om de brittiska kvinnornas radikala kamp för rösträtt och jämställdhet i början av förra seklet. Vid samma tid arbetade svenska kvinnor för allmän och lika rösträtt samt för att stärka inflytandet i samhället. I vår tid fortsätter arbetet, för att kvinnor och män ska ha samma möjligheter att delta på arbetsmarknaden och för att minska ojämlikheten i samhället.

Sorgligt nog så visar de senaste uppdagade händelserna om övergrepp och sexuellt ofredande att vi fortfarande lever i ett samhälle som brister i synen på jämställdhet och som innehåller en otidsenlig kvinnosyn. Läs hela artikeln på Expressen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>