Öka tryggheten i Spånga-Tensta

Ole-Jörgen Persson, vice ordförande i stadsdelsnämnden Rinkeby-Tensta svarar på Miljöpartiets debattartikel som menar att trygghetskameror är verkningslösa.

”Det finns ingen som påstår att kameraövervakning skulle vara det enda som minskar kriminaliteten och ökar tryggheten. Däremot är kameraövervakning en viktig del i arbetet med att öka tryggheten för medborgarna i vår stadsdel”, skriver Ole-Jörgen Persson (M).

Awad Hersi och Miljöpartiet fortsätter sitt korståg mot utökad kameraövervakning i Spånga-Tensta. Han är inte bara emot kameror. Hans parti vill heller inte ha fler poliser eller strängare straff. Då blir det inte så mycket kvar av konkreta åtgärder för att minska brottsligheten. I stället blir det ett fromt önskemål om att fler mötesplatser, mer demokratipengar och någon enstaka graffitivägg ska lösa problemen.

I bästa fall är det naivt. I grunden är det aningslöst.

Det finns ingen som påstår att kameraövervakning skulle vara det enda som minskar kriminaliteten och ökar tryggheten. Däremot är kameraövervakning en viktig del i arbetet med att öka tryggheten för medborgarna i vår stadsdel. Kameror ökar människors upplevda trygghet och bidrar till att öka polisens förmåga att klara upp brott. Ser man dessutom till de tunnelbanestationer som har kameraövervakning har brottsligheten där minskat med 25 procent. Detta är fakta.

Läs hela artikeln på Stockholmdirekt.

Ole-Jörgen Persson

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>