Bygg i Årstaskogen

årstaskogenI veckan deklarerade Stockholms stads Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) att bygga i naturreservatet Kymlinge, Sundbybergs kommun. Socialdemokraterna i staden har dock själva beslutat om att inrätta fyra nya naturreservat (som skulle genera 11 00 nya bostäder), som en eftergift till Miljöpartiet. Vi Moderater anser att Socialdemokraterna istället ska bygga i Stockholms stad istället för i andra kommuner. Anna König Jerlmyr menar att Wanngårds tal om att bygga i Kymlinge är dimridåer. – Hon försöker flytta fokus till andra kommuner för att dölja den stora oenighet som finns i majoriteten, mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Bostadsbristen är akut och då behöver vi ompröva tidigare beslut, och föreslår att bygga bostäder i Årstaskogen även att kommuner själva ska kunna upphäva naturreservat. Idag får kommuner själva bestämma om ett naturreservat men inte upphäva det. Läs mer här i DN Stockholm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>