Det måste bli enklare och billigare att bygga små lägenheter

Anna König Jerlmyr anser att en del av lösningen på bostadsbristen är att det måste bli enklare och billigare att bygga små lägengeter. staden behöver planlägga ännu mer mark för bostäder än vad som görs idag. Man tycker också att bullernormer och andra saker som hämmar byggandet eller försvårar rörligheten på bostadsmarknaden måste ses över.

– Det räcker inte bara att bygga mer, vi måste också öka rörligheten på bostadsmarknaden inom det befintliga beståndet. Då tror jag att flyttskatten är en viktig orsak till att vi ser inlåsningseffekter på bostadsmarknaden, säger Anna König Jerlmyr (M), oppositionsborgarråd.

König Jerlmyr menar också att det är viktigt att unga och nyinflyttade, både från andra delar av Sverige men också från utlandet, kan få en första bostad.

– Idag kanske man tvingas tacka nej till jobb på grund av bostadsbrist, och det är väldigt olyckligt. Därför behöver vi ta bort de krav som finns när det gäller byggregler – alla ettor ska inte behöva ha tillgänglighetsanpassat badrum, eller balkong eller ett visst antal centimeter på städskåp. Allt sådant måste bort för att det ska bli enklare och billigare att bygga små lägenheter, säger Anna König Jerlmyr. Läs mer i SVT Stockholm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>