Feministerna är skrämmande tysta om hedersvåld och förtryck

Globaliseringen är i stort en välkommen utveckling som driver fram mångfald, kreativitet och utveckling. Samtidigt för den också med sig utmaningar när olika kulturer med olika värderingar om hur barn och kvinnor bör behandlas möts.

Synsätten skiljer sig inte bara i om män och kvinnor ska delas upp på badhus eller i SFI-undervisning. Under min tid som socialborgarråd initierade jag en kartläggning av omfattningen av våld i nära relationer. Den var den första i sitt slag och visade att 26 procent av kvinnorna i Rinkeby-Kista har förbjudits av nuvarande eller tidigare partner att ha kontakt med en viss person, blivit hindrade att lämna hemmet eller på annat sätt beskurits i sin frihet. Det utgör bevis för att vi trots framgångar på jämställdhetsområdet har mycket kvar att göra. Varje kvinna, oavsett bostadsadress eller ursprung, måste kunna kräva sin rätt och känna sig trygg i Sverige. Läs hela artikeln i Metro.

Anna König Jerlmyr artikel Metro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>