Stärk språkkunskaperna för nyanlända

I en ny rapport från Skolverket visar att rekrytering av lärare och studiehandledare är ett av skolans stora problem. Rapporten visar att omkring var tredje elev har gått vidare till ett nationellt program tre år efter att de gått på språkintroduktionen.

Cecilia Brinck (M), gruppledare i utbildningsnämnden berättar i Skolvärlden om att fler insatser behövs för att stärka nyanländas språkkunskaper och integrationen.

– Kunskaper i svenska språket är avgörande för en framgångsrik integration. Vi måste förbättra språkintroduktioner för att kunna ta tillvara människors kompetenser och erfarenheter så att fler kan påbörja sina liv i ett nytt land. Därför vill vi att alla nyanlända elever erbjuds skolgång inom två veckor för att snabbare kunna lära sig språket och förbättra integrationen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>