Verksamhetsbesök på Centrum för samhällsorientering

En strålande tisdagsmorgon besökte Johanna Sjö, vice ordförande i Arbetsmarknadsnämnden och Jennie Lindqvist, borgarrådssekreterare, Centrum för Samhällsorientering på Hornsgatan.

Samhällsorientering är oerhört viktigt för nyanlända för att ge dem en överblick över vilket samhälle de kommit till och hur de kan bli en del av det. Under besöket lyftes flera utmaningar: hur ska man få nyanlända att börja kursen, och fullfölja den? Hur gör man med personer med olika förkunskaper? Frågor som behöver prioriteras och följas upp ytterligare.

Moderaterna ser särskilt glädjande på att en fortbildning för samhälls- och hälsoinformatörer m.fl. skett om hedersrelaterade frågor. ”Kampen för att varje Stockholmare ska vara fri att leva sitt liv på sitt sätt måste föras även i samhällsorienteringen” säger Johanna Sjö.

IMG_0715

På bilden Dawood Neusser, Mette Schönström och Johanna Sjö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>