Utöka skoldagen med en timme per dag

Cecilia Brinck skriver idag i SvD om att öka undervisningstiden i skolan.

Stockholm ska vara en stad där alla kan växa och komma till sin rätt, oavsett varifrån man kommer och vilken bakgrund man har. Stockholm ska vara staden som håller ihop och vägen in i det svenska samhället börjar i skolan.

Men skolan står inför tuffa utmaningar. I de internationella kunskapsmätningarna har man kunnat se att Stockholmselevernas resultat sjunkit över tid precis som svenska elevers i allmänhet. Svenska elever går dessutom kortare tid i skolan i förhållande till jämförbara länder. Jämfört med dessa länder missar en svensk elev nästan ett helt år i undervisningstid under grundskoleåren. Läs hela artikeln här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>