Respekten för rättsväsendet måste återupprättas i Sveriges förorter

Dygnet runt cirkulerar det sex poliser kring Järva, som ska täcka bland annat Husby, Tensta och Rinkeby. Mot dem står 800 yrkeskriminella som dagligen försörjer sig på kriminalitet, exempelvis inbrott eller smash-and-grabs.

Ska respekten för rättsväsendet återupprättas i Sveriges förorter måste de unga männen känna att det finns konsekvenser. Delvis är poliserna i yttre tjänst alldeles för få för att kunna göra tillräckligt med ingripanden, och delvis är straffen vid lagföring för låga

Ett konkret exempel är en polis som blev utsatt för sparkar mot ansiktet av en 19-åring, som senare blev dömd till skyddstillsyn. Är man vuxen nog att sparka en polis i ansiktet, då är man vuxen nog att få fängelsestraff, skriver Benjamin Dousa i Aftonbladet.

Benjamin Dousa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>