Fortsatt start up-succé kräver arbetskraftsinvandring

Stockholm växer så det knakar, befolkningsmässigt och företagsmässigt. Attraktiviteten inom start up-scenen gör att det finns stor brist på kompetent arbetskraft inom just IKT-området. Samtidigt som det finns brist på kompetenta medarbetare måste staden även arbeta utifrån förutsättningen att Stockholms attraktivitet inte är något vi kan ta för givet. Politiken måste ständigt utvecklas för att nyfikenheten och intresset för Stockholm ska bestå.

Staden bör därför ta initiativ till en ”One stop shop” för att underlätta företagens hantering av byråkratin kring arbetskraftsinvandring. Berörda myndigheter inom detta område är framförallt Migrationsverket, Skatteverket och Försäkringskassan, skriver Ulla Hamilton på Nyheter24.

Ulla Hamilton

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>