Så gör vi Stockholm mer attraktivt för elitidrottare

I kväll stundar Bahaus-galan åter igen. En fin Stockholmstradition som inleder sommaren. Evenemanget är också ett startskott för de snabbaste och starkaste atleterna när de ställs mot varandra i jakten på att komma högst upp på prispallen.

Sverige är, för att vara så ett så litet land, framgångsrika i idrott. Däremot kan vi och måste vi bli bättre för att fortsätta kunna vara med och utmana inom toppidrotten. Ett sätt att lyckas är att möjliggöra för fler att göra elitsatsningar och samtidigt erbjuda dem möjligheten att studera vid sidan av sin idrottssatsning.

Vi vill därför att Stockholms stad ansöker om att bli medlemskommun i Sport Campus Sweden, skriver Anna König Jerlmyr tillsammans med Lars Liljegren, Ordförande i Fäktförbundet och Robert Hernadi, Ordförande i Sport Campus Sweden i Nyheter24.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>