Stockholms skolor ska erbjuda Ung Företagsamhet

Entreprenör Ung Företagsamhet åt allaEntreprenör nummer 5:2016

Många talanger odlas i de estetiska programmen, duktiga kreatörer som i framtiden sannolikt kommer att arbeta som frilans. Dessvärre är det endast fem procent av eleverna på de estetiska programment som väljer att bedriva ett UF-företag, vilket kan jämföras med handel- och administrationsprogrammet där 91 procent av eleverna gör det.  Om fler elever erbjuds möjligheten att välja UF kan vi tillvarata all den kompetens som finns och motivera elever som oftast inte ser företagande som en naturlig del av utbildningen. Det handlar om personer som i framtiden förmodligen kommer att arbeta i en bransch där möjligheten till en tillsvidare anställning är begränsad och att arbeta som frilans är då naturligt. – Cecilia Brinck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>