När integrationen fastnar i byråkratin

Besvikelsen i Alis ögon lyser igenom när jag som god man berättar att den efterlängtade och ordnade praktikplatsen inte blir av. Migrationsverkets handläggningstid i ärendet, om tillstånd för asylsökande att praktisera, överskrider med råge tiden fram till det som skulle bli hans första praktikdag om drygt en vecka.

Genom praktikplatsen på den lilla närbutiken skulle Ali få möjlighet att lära sig svenska språket, få vara en del av en arbetsgemenskap samtidigt som han skulle få en meningsfull sysselsättning under sommaren.

I stället blir det en lång och sysslolös sommar, medan de svenska klasskompisarna redan har blivit erbjudna sommarjobb genom kommunen, skriver Christina Elffors-Sjödin i SvD Ledare.

a7sytfqshsx3cdm3kva3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>