Nej till könsseparerade fritidsgårdar

Den rödgrönrosa majoriteten vill hellre ha enkla lösningar än att arbeta med grundproblemet – värdegrunden. Moderaterna är starkt kritisk till fritidsgård för tjejer. Ole-Jörgen Persson (M) menar att lösningen på problemet dock inte bör vara att skapa en speciell fritidsgård som riktar sig främst till tjejer.

– Vi ska inte ha skattefinansierade aktiviteter som separerar könen. De verksamheter vi har ska vara öppna för alla och utformade så att alla känner sig välkomna och trygga, säger Ole-Jörgen Persson (M).

– Vi har haft en positiv utveckling på Blå huset. Tidigare var det många äldre killar där som inte skulle vara där. Men det har varit en hård kamp. Visst är det lättare att öppna nya verksamheter än att försöka lösa situationen på de vi har, säger Ole Jörgen Persson till SVT. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>