M förslag: Åtgärdsplan mot bostadsinbrott

Moderaterna har lagt en motion om staden behöver en åtgärdsplan för att minska bostadsinbrotten med anledningen till att bostadsinbrotten i Stockholms län ökade kraftigt under 2015.

Den största ökningen gäller antalet lägenhetsinbrott, men inbrott i villor har också ökat kraftigt det senaste året. Inbrotten i människors hem har under 2015 ökat med hela 15 procent i Stockholmsregionen, visar siffror från Brottsförebyggande rådet, BRÅ. Det kan jämföras med att ökningen i resten av landet var 2 procent under samma period. Även antalet anmälda inbrott ökade under 2015, med 18 procent för lägenheter och 11 procent för villor. Karin Wanngård håller inte med. Läs hela artikeln i Mitti.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>