Betyg i fjärde klass: delade meningar inom S

Regeringen och allianspartierna slöt en uppgörelse om skolan år 2015. Uppgörelsen innebär att betyg från årskurs fyra införs på försök i högst hundra skolor i Sverige. Medverkan är frivillig för skolorna. I ett remissvar från Stockholms stad säger skolborgarrådet Olle Burell att tidiga betyg är ett ideologiskt drivet experiment och han vill inte låta någon skola i Stockholm delta. Oppositionsborgarrådet Cecilia Brinck (M) tycker det är bra att betyg ges i tidig ålder och tycker att de skolor i Stockholm som vill vara med i försöket ska få vara det.

– Vi tycker att det är rätt märkligt att Socialdemokraterna säger en sak på andra sidan Riddarholmen och en annan i Stadshuset. Det är problematiskt och skapar osäkerhet, säger oppositionsborgarrådet Cecilia Brinck (M) till DN Stockholm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>